ETIKET, SPECIALE BESTELLING

CHEERS FESTIVALBIER 2018

KENNISMAKING
We zijn net gestart met onze brouwerij en toen kregen wij een berichtje van een heuse biergilde. Cheers to new Beers heet de grote groep liefhebbers. Ze gaan geregeld naar verschillende speciaalbier festivals als groep. Sfeer opsnuiven en samen nieuwe bieren proeven. Ze weten dus wel wat ze graag zien op en aan een festival en hebben de ambitie om er een lokaal, in Etten-Leur te organiseren. 

Ze hadden onze brouwerij op de shortlist gezet en de vraag was dan ook of wij aan hun plannen mee wilde doen.
We spraken een beetje over en weer over hoe ze zaken hadden uitgedacht en daar bleken ze allemaal flink bovenop te zitten. Helemaal fijn dat ze het gelijk goed wilde aanpakken. Daar wilde wij zeker bij staan op de eerste editie. Naast de verschillende bieren, muziek en gezelligheid zouden zij een primeur hebben. Een speciale bok zou voor het eerst te drinken zijn op het Cheersbierfestival. Hoewel het festival een geslaagd evenement was, viel het een beetje tegen dat er ook andere locaties waren waar de bok al uitgebracht was.

“Waarom vraag je dan ook geen lokale nano-brouwerij om een speciaal Cheersfestivalbier te brouwen?
Dan zou je zeker een primeur hebben!”

Dat leek ze zeker wat. Toen de plannen werden gesmeden voor de 2e editie van het festival, werd er ook besproken wat voor bier er moest komen. Een toegankelijk bier voor een groot deel van de bezoekers. Het zou op zowel fust moeten en op de fles met een speciaal etiket.

BIER BROUWEN
13 jan was het tijd om een testbrouwsel te maken. Giel kreeg brouwhulp van twee enthousiastelingen van de biergilde. Roel en Pieter hebben zich prima vermaakt op deze dag. In maart kon er bij de vergadering aangeschoven worden en kon het bier geproefd worden. De echte batches konden worden ingepland. Voor de eerste brouw kwam Roel weer helpen. Dit bier zou op fles gaan. De volgende batch die Giel maakte kwam in de fusten.

ONTWERPEN
Er werd een proefontwerp, gebaseerd op de flyer van het jaar ervoor, voor een etiket gedeeld. Deze zou aangepast worden aan de flyer van het 2e editie jaar. Het was dus even wachten tot deze helemaal klaar was om van start te kunnen met het ontwerp uitwerken. Een totaal andere stijl dan het jaar erop verrassend dus werd er weer met schone lei gestart.

Links op het etiket zijn wij als broeders en brouwerijen vermeld. De informatie over het bier en ons logo. In het midden is alle ruimte voor het speciaal evenement te tonen. Omdat wij graag met nummers werken als biernaam gebruikte wij het net-nummer (076) van Etten-Leur. De kleuren en vormen zijn zoveel mogelijk overeengekomen met flyer. Rechts is het logo van Cheers to new Beers de samenwerking en de smaakomschrijving te vinden.

“Gebrouwen door
Gebroeders Roodbaard brouwerij
&
Biergilde Cheers to new beers

Een fruitige Pale Ale waar vriendschap en ambacht, in het hop, verbroederd.”

Daaronder is er ruimte gereserveerd voor de sticker met batchnummer en botteldatum. De achtergrond is een verwijzing naar de achtergrond van de flyer.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LANCERING
Op Facebook en in de media waren de aankondigingen voor het Bierfestival te lezen. Het beloofde een mooie opzet te worden. Nou was de eerste editie ook goed georganiseerd, maar voor de tweede editie was aan nog meer gedacht.

“Zo organiseren wij, Cheers To New Beers, de tweede editie van ons Bierfestival. Café eigenaar Wim Roeloffs en CTNB hebben de handen weer ineen geslagen om Etten-Leur te voorzien van een mooi bierfestival met voor elk wat wils. Dit evenement gaat plaats vinden op zaterdag 29 september 2018 van 14:00 tot 22:00 uur bij Café Zaal Roeloffs.”

“Gebroeders Roodbaard zijn gelukkig weer terug op Bierfestival Cheers, Zij hebben namelijk onze primeur voor dit jaar gebrouwen. Deze 3 zwagers uit Steenbergen hebben samen met enkele leden van Cheers to new Beers een heerlijke Pale Ale gebrouwen.
Deze fruitige pale ale is heel makkelijk door drinkbaar en zal zowel op tap als op fles verschijnen tijdens ons festival.”

Tijdens het festival hadden wij het ontzettend druk met onze eigen bieren tappen en inschenken. Dat is natuurlijk alleen maar goed. Er was een gezellige drukte en het is ook zo leuk om iemand vaker voor hetzelfde bier terug zien te komen. En het weer met hetzelfde enthousiasme bestellen als de eerste keer.
Aan een andere bar werd het Cheers Festivalbier getapt en flessen verkocht. De fusten gingen er hard doorheen! Wij hoorde alleen maar positieve reacties op de Pale Ale.

Presentatie festivalbier 076. (foto Pierre van Damme)

 

 

 

 

 

 

 

Er is bewust wat meer op de fles gebotteld zodat er na het festival ook de Pale Ale kan worden geproefd door mensen die het nog eens in een andere setting willen proeven of voor diegene die niet bij het festival aanwezig kon zijn.

No. 076 cheers festivalbier is te vinden bij Slijterij Bier & Borrels in Prinsenbeek.

Verkooppunten

Related Posts

Geef een reactie