COLLABORATION, ETIKET

COLLAB BROEDERS DUTCH FOX BREWERY RED FOX

“Wij kwamen elkaars baarden regelmatig tegen”; Grapt Harry Vos van Dutch Fox Brewery. “Bij diverse bier- en food festivals troffen wij elkaar en niet veel later hielpen Harry en zijn vrouw ons wel eens uit de brand door een helpende hand op een festival te zijn. De samenwerking is altijd ontzettend gezellig met Harry”; zeggen de Gebroeders Roodbaard Giel en Eelco. Als brouwers uit dezelfde plaats (Steenbergen) leerde wij elkaar al snel goed kennen. 

Harry is ondertussen als kind aan huis bij onze brouwerij. Hij komt geregeld even langs op de fiets om te buurten of om iets te lenen. Wij bleven steeds alleen maar over bieren en brouwsels kletsen.

 

Daar moest zeker een collab van komen.

`Weet je wat leuk zou zijn? Samen brouwen!’ 

En zo geschiedde.. Bier en baard was weer verbroederd!

 

BROUWEN

Toen Harry zijn brouwerij had ingeschreven zijn wij samen gelijk gaan plannen voor een brouwdatum. Wat wij gingen maken was alleen nog niet helemaal duidelijk. Wel wisten wij van elkaar dat wij allebei van hoppige smaken hielden en dat wij iets zomers en unieks wilde maken. Een soort bier wat wij beide nog niet gebrouwd hadden. 

Dat kon alleen maar een New England IPA worden, oftewel een NEIPA. Een mooi troebel, hoppig boventoon en fruitige IPA, waarbij de bitterheid erg laag bij is. De combinatie van de gebruikte hopsoorten, Amarillo, Citra en Ekuanot, zorgen voor de tropische smaken waaronder grapefruit, meloen, limoen, passievrucht, lychee en papaja. Een heerlijk bier voor een zomerse dag.

19 mei 2019: Het is de (10 dagen) week van het Nederlandse bier, waarin Gebroeders Roodbaard meerdere collaborations  gepland heeft staan. Wij trappen deze reeks af met de Red Fox – NEIPA. Een mooie combinatie tussen de namen van onze brouwerijen die Harry had verzonnen.

Al vroeg zijn wij in de brouwerij in de weer. We starten met lekker schroten en bewonderen het nieuwe automatische roer mechanisme. Dat gaat ons ontzettend veel verzuring, van het vele roeren, in de armen schelen. En het zal een beter rendement opleveren. Wat natuurlijk alleen maar gunstig is. 

“Harry is een ware Citra addict! Daarom is de eerste hop die wij kozen een Citra. Het liefst stampt hij het fijn en snuift hij eens flink de aroma’s op.”; grapt Giel naar waarheid. De brouwdag verliep soepel en gesmeerd. Alles ging goed en het nieuwe roerwerk was top! Het resultaat mag er naar wezen. De kleur komt ook precies overeen met hoe wij het voor ogen hadden. Mooi troebel en een licht oranje achtige gloed.

ONTWERPEN

Ondertussen is vrouw van de brouwer druk bezig met het ontwikkelen en vormgeven van het beeldmerk Collab Broeders. Het gaat weer een mooie samensmelting worden van onze logo’s en kleuren. Harry kreeg de opdracht om foto’s van zichzelf te (laten) maken zodat zij hem ook als illustratie kon namaken. Hij heeft een andere pose aangenomen en vult ons zo ook aan als een echte broeder op het label.

  

De vos met een rode baard is een mooie samensmelting van onze logo’s. In die samensmelting bedachten wij ook Red Fox. Het rode van onze baarden en de vos van Dutch Fox Brewery. Ook al is het (voorlopig) de bedoeling om de NEIPA alleen op fust uit te brengen, maken wij toch ook het etiket al in orde.  

Links op het etiket zijn wij als broeders en brouwerijen vermeld. De informatie over het bier en onze logo’s. Zo kan je ook goed zien dat in het midden het echt een samensmelting van beeldmerken is. De ronde vorm en tekst collab broeders van Roodbaard, de rode baard is overgenomen in het logo van Dutch Fox Brewery.  Rechts is te vinden hoe de collaboration tot stand kwam en een smaakomschrijving. “Dit zomers en heerlijk bier zorgt voor een fruitige smaak explosie. Hazy en Hoppig zo kan je hem zeker omschrijven. De combinatie van Amarillo, Citra en Ekuanot zorgen voor de tropische tonen van o.a. grapefruit, meloen, limoen, passievrucht, lychee en papaja. Een heerlijk bier voor een zomerse dag. ” En daaronder ruimte voor Batch- en botteldatum stickertje, advies bewaartermijn en de Barcode.

 

LANCERING


De Lancering zal gebeuren bij het 24 uurs bierfestival in Maastricht op 21 en 22 juni a.s. In eerste instantie zullen wij Red Fox – NEIPA alleen op fust afvullen. Harry en Giel zullen beide aanwezig zijn op op het festival met onze festivalbar van Gebroeders Roodbaard.

“Kom groeten en proeven! Wij horen graag wat jullie van Red Fox vinden!”

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Geef een reactie