Brouwen, COLLABORATION

COLLAB BROEDERS EBONTREE NEIPA

Eerder hebben wij al 3 toffe collaborations samen met onze collab broeder Ebontree gebrouwen. En de tijd brak weer aan voor onze jaarlijkse collab. Dat zou dit jaar dus alweer Collab#04 worden. Het liet even op zich wachten door drukte en de toestanden waarin wij ons allemaal in bevinden, maar wij konden alweer wat vooruit plannen! En dus werden de plannen weer op tafel gelegd. 

 

“Kunnen wij weer..?!”
“Ja! Tof!”
En zo geschiedde.. Bier (en baard) blijft verbroederen!

 

 

 

NEIPA

Collab#04 Hopbom

Collab#04 hopbom

De plannen, voor Collab#04 en Collab#05, waren al bedacht tijdens de brouwdag van Collab#03. Voor Collab#04 zou het een NEIPA worden en daar hebben wij ons aan gehouden.

Een NEIPA is een uitdagend bier om te brouwen. Dat leek ons wel ontzettend leuk om ons eens daaraan te wagen. Je bent namelijk ook afhankelijk van het waterprofiel. Daar maak je aanpassingen op om de hopsmaken en aroma’s goed uit te laten komen. En om de mout wat meer naar de achtergrond te zetten. Zodat het een hop forward bier blijft. Wij wilde er wel echt een ontzettende hop bom van maken door hem extreem te hoppen. Hiervoor hebben wij de hopsoorten IDAHO 7 cryo, Eclips en Citra gebruikt.

 

 

BROUWEN

Collab broeder Ebontree brouwdag

Gezellige brouwdag met Stijn, Giel en Rien samen

Brouwen was eens met ons drieën. Stijn en Giel van Gebroeders Roodbaard en collab broeder Rien van Ebontree. Het was de eerste keer dat wij gedrieën samen aan de brouw gingen.

Wij wilde ons bier zo licht mogelijk te maken. Daarom hebben wij een extra lichte pale gepakt ipv de standaard die wij gebruiken. Het scheelt enorm en het zou daardoor 3x zo licht worden. Gericht op een EBC van 10. Super licht dus. Na het discussiëren over het waterprofiel en wij een plan hadden gemaakt zijn wij gestart met brouwen. Het water hebben wij aangepast met verschillende brouwzouten. Het brouwen zelf ging hartstikke makkelijk, want wij hebben dat natuurlijk wel in de vingers.

“Er ging gruwelijk veel hop in voor onze hop bom!”; zei Giel entousiast. “Deze Neipa zal heerlijk zijn om lekker koud te drinken van de zomer!”

Collab #04 NEIPA

Related Posts