IN DE RYE

BARLEY RYE WINE

COLLAB BROEDERS

GEBROEDERS ROODBAARD & DE COMMIES

Deze samenwerking tussen deze twee brouwerijen hebben geresulteerd in een mooie Barley Rye Wine. Een Rye oftewel Rogge is gebruikt in het recept. Maar liefst 30% waardoor een dik “stroperig” mondgevoel met een mooi pittig karakter van de body is ontstaan. In de afdronk zit een kruidige en dropperige afdronk. 

 

De eerste batch Barley Rye Wine is voornamelijk op fust afgevuld om mee te nemen naar diverse festivals in 2019 door beide brouwerijen. Er is een deel gereserveerd om op fles af te vullen, maar die gaat eerst op een mooi Aguardente Houten vat rijpen en zal later in het jaar worden uitgebracht.

 

Aguardente ook wel vrij vertaald vurig water is een sterke drank met een percentage van 40 a 45% alcohol. Onze Aguardente houten vat is door Santing Barrels tijdens een reis door Portugal opgekocht. Een ware schat uit een ondergrondse wijnkelder waar immens grote vaten gevonden waren na de opkoop. Zij hebben deze in hanteerbare vaten overgeheveld. Deze versie van Aguardente heeft een honing als toevoeging. Een soepel en nectar zoete toevoeging die onze Barley Rye Wine een prachtige aanvulling geeft

 

De Barley Rye Wine is samen gebrouwen in de brouwerij van De Commies net op de grens van Nederland-België in het dorp Nispen (NL).

 

LEES MEER OVER BROUWEN MET DE COMMIES

EBC 194 – EBU 60 – Alc vol 10%

12 graden 

 

Water, Gerst, Rogge, Hop, Suiker, Gist (dit product bevat Gluten)

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.