BROUWER

MICHIEL WORMS
GIEL

  • CREATIEF
  • BIER FANATIEKELING
  • BLUBBERDIKKEJETSERS

FINANCE

MACHIEL VAN DER WEGEN
EELCO

  • VRIENDELIJK
  • FLEXIBEL
  • TRIPELS

BROUWERIJ

ZWAGERS, GEBROEDERS VOOR HET LEVEN, VORMEN SAMEN DE GEBROEDERS ROODBAARD BROUWERIJ.

SPECIAALBIER AMBACHTELIJK GEBROUWEN IN STEENBERGEN, NOORD – BRABANT.

Gebroeders Roodbaard is een 2 koppige Nano-brouwerij, waar met veel passie en creativiteit gebrouwen wordt. De gebroeders zijn zwagers van elkaar, dat is een ander mooi woord voor broeders.

Het is een echt familiebedrijf waarbij zij elkaar goed aanvullen. Giel is de (hoofd)brouwer, Eelco doet de cijfers en samen nemen zij de verkoop op zich. Hun vrouwen, kinderen en ouders helpen ook (waar mogelijk) mee in allerlei lagen van het bedrijf. Dat kunnen taken zijn zoals het brouwen, het grafische werk, de locatie mogelijk maken, het afvullen en aanvullen van flessen en dozen, etiketten en stickers helpen plakken, schoonmaken of helpen op een bierfestival.

Steenbergen in Noord-Brabant, waar gebroeders Roodbaard met de brouwerij zijn neergestreken, heeft de prachtige mogelijkheid om verder te ontplooien als brouwerij. Het gaat namelijk erg hard met de ontwikkeling van deze gebroeders.

In 2016 hadden zij zichzelf als brouwerij ingeschreven en zijn zij zich gaan richten op het schrijven van diverse bierrecepten. Begin 2017 moest er al gezocht worden naar een locatie om door te kunnen blijven groeien. Niet veel later zijn de eerste speciaal bieren (No.2, No.3, No.4, No.5, No.6 & No.7) uitgebracht en liggen er een aantal mooie bieren in het verschiet om aan het rijtje toe te voegen.

NIEUWE PROJECTEN

ONZE BIEREN

Begin 2018 komen daar al snel No. 8 en No. 9 aan het rijtje bij.
Omdat er veel bierfestivals op de agenda staan voor het hele jaar worden er naast de vaste nummers ook projectbieren gebrouwen. Deze gaan enkel op fust om mee te nemen naar diverse festivals. Zo is er altijd wel wat nieuws te proeven.

 

Halverwege 2018 moet er ruimte gemaakt worden in de brouwerij. Er worden grote vaten binnengerold voor de special edities. En dan is het eerst No.10 niet de kleinste. Een Russian Imperial Stout op een whisky Laphroaig vat gerijpt. Een feest in een bierglas voor de whisky liefhebbers.
Een cognac vat moeten even geduldig wachten tot de herfst om gevuld te gaan worden.

 

Met de barrels gaat het goed. Ze blijven de jaren erop binnen rollen, want ons creatief brein van de brouwketels heeft 4 vaste nummers gebrouwen om in eiken houten vaten te laten rijpen. No. 10 Russian Imperial Stout, No. 11 Barley Wine, No.12 Baltic Porter en No. 13 Imperial Saison zijn in de basis dan per nummer hetzelfde, maar door de rijping steeds op een ander soort vat te laten plaatsvinden is het weer een geheel nieuwe smaakbeleving.

Daarnaast zijn er geregeld bieren die wij ook geschikt vinden om op een prachtig mooi vat te laten rijpen. Zoals de No. 14Tonka Bonen Stout.

COLLAB BROEDERS

Een nieuw project gaat van start. “Bier en baard verbroederd”
De eerste samenwerking met, een bevriende brouwerij, Ebontree. Samen noemen zij zich COLLAB BROEDERS. Het is dan ook een samensmelting van logo’s en brouwerijen. Zij brouwen samen, in de Gebroeders Roodbaard Brouwerij, een stevige bosvruchten stout. Vol van smaak en bij het brouwen zijn verse bosvruchten gebruikt die een mooie subtiele, fruitige afdronk geven.

 

 

Een tweede COLLAB BROEDERS ontstaat. Een samenwerking met het Noorden en het Zuiden van Nederland. Namelijk een mooi brouwsel met brouwerij Noarder Dragten. Het resultaat is in de vorm van een Barley Wine met zoute drop, die 1 december 2018 gelanceerd zal worden.

 

 

Al snel zijn er veel aanvragen en verzoekjes om collab broeders te worden met verschillende brouwerijen. In een kort tijdsbestek maken wij veel Collaborations. Want wat een feestje is dat toch iedere keer. Wij maken hiervoor een blog aan om het brouwproces te volgen, een detail pagina om meer details van het bier te laten zien en een toevoeging in het overzicht van al onze Collab broeders.

CROWDFUND

 

De eerst crowdfund-actie werd in 2019 gelanceerd. We wilde er graag een feestje van maken met de fans van het eerste uur. Deze was zo succesvol dat binnen enkele dagen, met de fans van het eerste uur, een Martell cognac vat aangekocht kon worden. Hierop is No. 11 Barley Wine komen te rijpen.

 

Op een feestelijke ophaaldag konden de crowdfunders de bieren komen proeven en een kleine rondleiding door de brouwerij krijgen. Ze hadden een cadeaubox ontvangen met 3 van deze mooie karamelkleurige bieren en daarna verkrijgbaar op festivals en via slijterijen en horeca.

 

Steenbergse Bode 5 jarig jubileum

5 JARIG JUBILEUM

 

1 januari 2021. De dag van ons 5 jarig jubileum. Wij zijn al ergens in oktober bezig met de eerste brouwsels voor dit feestelijk jubileum. Want de ene helft gaat als non barrel aged versie en de andere helft als barrel aged (en dat rijpen kost tijd). Daarnaast komt er ook een speciale No. 5 editie speciaal voor deze pakketten uit. Wat voor versie dat gaat worden is nog even een verrassing.

 

Met een kleine vertraging starten wij met het ombouwen van onze site naar een webshop. Zodra deze klaar is kunnen er taart in flesjes besteld worden. Wij hebben maar liefst 3 verschillende pakketten samengesteld, waarin bijzondere en unieke bieren te vinden zullen zijn. Het is wel even wachten op de pakketten, want deze zullen 23 okt gereed zijn voor een feestelijke ophaaldag.

 

5 JARIG JUBILEUM PAKKETTEN 

 

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.