No.6

AMERIKAANSE IPA

EBC 38 – EBU 60 – Alc vol 6,7%

Een graad of 6 à 7 is prima gekoeld. 

 

Water, Gerst, Hop, Suiker, Gist
(dit product bevat Gluten)

De IPA oftewel India Pale Ale is, hoewel de opmars sinds 2014, geen nieuwe bierstijl. Vanuit Engeland, eind 17de eeuw, voeren schepen naar India. Voor die reis was het nooit mogelijk om genoeg bier mee te nemen dat na maanden op zee ook nog drinkbaar was. De brouwers ontdekte toen dat bier langer goed bleef door het toevoegen van extra hop en het alcoholpercentage te verhogen. Zo haalde het bier hierdoor het einde van de overtocht en de India Pale Ale was geboren!

Onze No.6 is een amber kleurige Amerikaanse IPA. Er zijn 3 Amerikaanse hopsoorten gebruikt voor deze IPA. 1 Bitter hop en 2 Aroma hoppen (Amarillo- en Centennial dry-hopping) om hem af te maken.  In de basis is de IPA verfrissend zoet van smaak met een zacht bitter mondgevoel en nasmaak.

 

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

HOP VARIANTEN

 

HUELL MELON & COMET DRYHOP

 

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

NZH-107, WAI-ITI

Onze No.6 is een amber kleurige Amerikaanse IPA. Er zijn voor deze speciale editie de NZH-107 en de Wai-iti hopsoorten gebruikt. In de basis is de IPA verfrissend zoet van smaak met een zacht bitter mondgevoel en nasmaak.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

GALAXY, ENIGMA

Onze No.6 is een amber kleurige Amerikaanse IPA. In de basis is de IPA verfrissend zoet van smaak met een zacht bitter mondgevoel en nasmaak. Een hoppige IPA met Galaxy en Enigma als dryhop die als smaken citrus, passievrucht, perzik, frambozen en rozijnen meegeven

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.