FRESH HOP BLEND 2020

STERK BLOND

Sterk Blond Fresh Hop Blend 2020 midden
Sterk Blond Fresh Hop Blend 2020 rechts
Sterk Blond Fresh Hop Blend 2020 links

LIMITED EDITION

Sterk Blond Fresh Hop Blend 2020 is een heerlijk Blond bier waarbij krakend verse groene hopbellen Bramling cross en Target zijn gebruikt.  

 

De hopplantjes zijn stekjes van vorig jaar die een mooi zonnig plekje in de moestuin van vrouw van de brouwer hebben gekregen. Normaal is zij daar alleen (of samen met de kinderen) in te vinden. Maar verrassend was het enthousiasme, in de moestuin, bij de brouwer zelf. Elke dag ging hij toch even kijken hoeveel cm er nu weer bijgegroeid was en weefde de fragiele takjes voor houvast in het raster. Het is gelukkig een drukke bedoeling met bijen en hommels in de moestuin en dat komt de bestuiving van de bloemen alleen maar ten goede. Hij heeft nog nooit zoveel geholpen met water geven sinds die geliefde groene bellen planten er een plekje hadden gekregen. Vrolijke kreten weerklonken toen de hopbellen toch nog mooier en prachtiger werden. En was het lastig geduld te bewaren tot het oogsttijd werd. Geregeld even een beetje ruiken, rollen, wrijven en knijpen om te kijken of het eindelijk zover was. En hoera het was ineens zover. Er mocht geoogst worden en de brouwer wist al precies wat hij ermee ging brouwen. Een mooi Sterk Blond bier.

 

Sterk Blond verse hop oogst

STERK BLOND

Er is gekozen om een sterk blond te brouwen omdat zo daar de verse hop het beste naar voren kan komen. (Wij hebben namelijk geen machine om er hoppellets van te maken. Die gebruikt men bijvoorbeeld voor dry hoppen in DIPA.) De 1,2 kg oogst Bramling Cross en Target Hopbellen hebben wij enkel als Aroma-hop gebruikt. Zo hebben wij de Sterk Blond voorzien van veel aroma en toegankelijk gehouden qua bitterheid.  

 

Onze brouwer houd niet van flauwe bieren en daarom is het dan ook een wat hoger in alcoholpercentage voor een Blond bier. Daarom ook de naam Sterk Blond. Het is mooi licht van kleur met een lichte troebel en er is gemiddeld koolzuur aanwezig.

Doordat het echt enkel het oogstjaar 2020 is en het nog jonge hopplanten waren is het een super limited edition geworden. Slechts rond de 300 flessen zullen hiervoor uitkomen. Houd uw slijter goed in de gaten om eventueel een fles te reserveren. 

EBC 18 – Alc vol 7,5%

Dit mag een fijne dorstlesser zijn. In de koeling een graad of 5 à 6 is prima. 

 

Water, Gerst, Hop, Suiker, Gist
(dit product bevat Gluten)

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.