LIMITED EDITION

No.12

BALTIC PORTER – BARREL AGED VARIATIES

No 12 Barrel Aged

EBC 195 – EBU 40 – Alc vol 10,5%

Een graad of 13 gekoeld is deze Baltic Porter echt op zijn koudst. Iets meer op temperatuur komen houd de smaak en geur mooi vol en rond.

 

Water, Gerst, Suiker, Hop, Koffiebonen, Gist, Jeneverbes
(dit product bevat Gluten)

Een Baltic Porter is in vergelijking met een Engelse Porter meer alcoholisch en heeft een vollere smaak en zoetere afdronk. Het mondgevoel is iets plakkerig en alcoholwarmend.

Deze zeer donker bruin, licht koolzuurhoudende en ondergegiste Baltic Porter heeft een flink aantal tonen van koffie en chocolade.

GERIJPT IN EIKENHOUTEN VATEN

MARTELL COGNAC:

Er is een extra licht kruidige diepgang van de tannine door 3 maanden rijping in het Martell Cognac vat. Martell is een Cognac huis geworteld in 1715. Door de keuze in druiven, uit de wijngaard uit de regio Broderie, en de Eikenhouten vaten werd het resultaat één van een uitzonderlijk zacht en soepel Cognac.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

TAWNY PORT:

Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet hij minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Zacht en complex.  Hintjes van karamel, noten en misschien wel vijgen eruit te pikken. Deze port bestaat uit een melange van meerdere jaren. De makers proeven elke twaalf maanden om de consistentie van de smaak in de gaten te houden. Geen overbodige luxe, zeker als u bedenkt dat sommige Tawny’s wel tien tot veertig jaar in het vat liggen te rijpen.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.