THE IRON HORSE

#BEERFOROSCAR

BROUW DATUM februari 2021
RELEASE DATUM maart 2021

Collab ALS The Iron Horse

COLLAB BROEDERS

GEBROEDERS ROODBAARD & 13 ANDERE BROUWERIJEN

Het eerste jaar had Body and Soul Collab een prachtige start gemaakt voor stichting ALS. Het tweede jaar The road to nowhere was ook een fantastisch resultaat van hard werken met zijn allen. Dat dit jaar toch weer een manier gevonden werd om een collab te brouwen waarvan ook alle opbrengsten naar stichting ALS gaan. 

Even helemaal anders. Niet op fles, maar op blik. Niet 1 bier, maar wel een sixpack. Waarvan elk bier door een aantal samen werkende brouwerijen hun eigen bier hebben verzonnen en gebrouwen. Het bier The Iron Horse is er een van de samenwerking tussen maar liefst 14 brouwerijen en gebrouwen in de brouwerij van Frontaal in Breda.

Collaboration with Brouwerij de Natte Gijt100 Watt BreweryBrouwerij Halve TammeZuyd CraftROTT. BrouwersBig Belly Brewing CompanyBrouwerij BravoureDelftse BrouwersBrouwerij De ManBrouwerij Het 58e GenotBrouwerij BliksemEbontreeBrouwerij SolaesGebroeders Roodbaard Brouwerij

Het is een Barley Wine met Lapsang Souchong. Er is eerst een prachtig extract gemaakt van de theesoort en dat is gebruikt om de Barley Wine een extra dimensie te geven. Een gemiddelde ranking van 3,3 doppen op untappd
The Iron Horse is vernoemd naar de bijnaam van de honkballer Lou Gehrig. Hij is de eerste ter wereld die de diagnose ALS kreeg.

Interview na te lezen op bredavandaag.nl

 

Via het internet was er een feestelijke proeverij, bij van der streek in Utrecht, met lekkers en de bieren te volgen. Vol interviews, muziek, veilingen, brouwers en experts die aangeschoven waren. Met een fantastisch team is er weer een super bedrag opgehaald van maar liefst 107.044 euro.

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.