COLLAB BROEDERS

GEBROEDERS ROODBAARD & EBONTREE

Aangezien de Collab #01 met brouwerij Ebontree zo een succes was, hebben wij de handen weer ineen geslagen om een Collab #02 te brouwen. Een heerlijk fris en fruitige dorstlesser voor in de zomer.

 

Het is geen extreem zurig bier, want door het gebruik van echt fruit is het een Sour bier is er een leuke zomerse twist van passievrucht en perzik.

 

Vooral op bierfestivals beginnen de zure bieren steeds populairder te worden. Daarom zullen wij deze Collab #02 voorlopig alleen op fust meenemen naar allerlei festivals.

Wij hebben twee varianten die u tegen kunt komen:

  • Passievrucht en Perzik
  • Passievrucht en Mango

 

De Sour Ale is samen gebrouwen in de brouwerij van Gebroeders Roodbaard.

 

LEES MEER OVER BROUWEN MET EBONTREE

 

Sour bier is het oudste type bier in de geschiedenis. Vroeger was het heel gewoon dat bijna alle bieren iets wat zurig van aard waren voor het pasteuriseren en steriliseren. Vroeger kreeg men zure bieren met zogeheten wilde gist en spontane vergisting. Dat kon een tijdrovende klus voor brouwers zijn. De verzuring komt o.a. door de veroudering in houten vaten in combinatie met Microben en tijd. Het kan namelijk maanden of jaren duren om het te maken.
Er is tegenwoordig ook de mogelijkheid om de snellere productiemethode “ketelzuring” te gebruiken. Dat proces gebruiken wij om onze Kettle Sour te maken.

EBC 16 – EBU 11 – Alc vol 5,8%

6 graden 

 

Water, Gerst, Tarwe, Spelt, Passievruchten, Perziken/Mango, Hop, Suiker, Lacto-gist, Gist (dit product bevat Gluten)

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.