No.15

FRUTED SOUR ALE
VARIANTEN

Fruted Sour Ale No 15

EBC 13 – EBU 8 – Alc vol 5,3%

Een graad of 7 is prima.

 

Water, Gerst, Tarwe, Spelt, Suiker, Hop, Gist, Lacto-gist (dit product bevat Gluten) Fruitsoorten variëren per editie.

De Fruted Sour Ale is een hele toffe als aanvulling aan ons assortiment. Het is in de basis steeds dezelfde Sour Ale, maar door de veranderende combinaties van vers fruit zal het steeds een heel eigen verrassende Sour Ale zijn. 

Onze eerste Sour Ale was een kettle sour (een mooie Collab met Ebontree) en wij wilde ook een geheel eigen Sour Ale aan onze reeks toevoegen. Een mooie basis Sour Ale die wij steeds kunnen aanpassen door de combinatie van fruit te veranderen. Deze basis Sour Ale is gebrouwen met Spelt en Gerst. De spelt geeft een licht nootige smaak en geeft net iets meer body. Wij hebben haar een nacht laten zitten in de lacto-gist om de zuurgraad mooi te laten zakken. 

De Fruted Sour Ale zal in diverse smaken worden uitgebracht. Pure fruitsmaken zullen hieraan toegevoegd worden die de Sour Ale zullen complimenteren en een mooie complexe en uitdagende in zijn soort zal maken. 

FRUIT VARIANTEN

 

VIJGEN EN BRAMEN

De eerste editie die gebrouwen en uitgebracht zal zijn is met Vijgen & Bramen. Er is gekozen voor deze combinatie door de creativiteit van de brouwer. “Het leek mij gewoon een toffe combinatie. Ik heb ze ook samen gemengd geproefd en daar was ik net zo enthousiast over als ik van te voren had bedacht.”; zegt Giel. “De vruchtencombinatie geeft net een extra zoetje en zuurtje aan de Sour Ale.”

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

FRAMBOOS EN BLAUWE BES

Met 100 gram per liter is dit wederom een mooie smaakexplosie.

 

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

PAPAJA EN GUAVE

Met 138 gram per liter is dit wederom een mooie smaken combinatie.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.