LENTE BOCK 2021

BOCKBIER

GRB Lente Bock 2021
GRB Lente Bock 2021
GRB Lente Bock 2021
GRB Boekweit Lente Bock

LIMITED EDITION

De eerste Lente Bock voor onze brouwerij. Het moest er na 5 jaar gewoon eens van komen. Eigenlijk stond deze al een hele tijd op mijn to-do brouwlist. Nu was de tijd gewoon perfect. Er was een plek in onze volle agenda en dan ook rond de juiste tijd gereed voor de verkoop. Lente Bock kan namelijk tussen net na de vastentijd (carnaval) t/m mei verkocht worden bij de Slijter. 

Onze meester brouwer Giel heeft een hele tijd geleden een receptenlijst heb gemaakt van bier ideeën en brouw- en barrel uitspattingen en daar stond de Lente Bock dan ook op genoteerd. De uitdaging zit hem dan in het lekker fris en vol van smaak te brouwen. Wij hebben naast Tarwe die een voller mondgevoel geeft een voor ons nieuw soort graan gebruikt.  Dat is namelijk Boekweit. Het geeft een klein nootige smaak, een dieper en rijkere toon aan het bier. “Het leek mij wel tof om er een mooi frisse tegenhanger aan te koppelen. De meeste Lente Bocks zijn frisser, maar hebben zelden toevoegingen. Laten wij gewoon weer eens lekker gek doen en iets bijzonders produceren.” Dat doen wij onder andere door onze aroma hop, Hallertau Blanc met het karakter kenmerk citroen grassig, te gebruiken. Die frisse ondersteuning en versterking maken wij door echt citroen gras aan de kook toe te voegen.

Bock bieren zijn traditioneel onder gistend. Zowel lente als herfst bocken. Dat betekend dat zij bij lage temp vergisten. Daar hebben wij ons natuurlijk ook aan gehouden. In onze brouwkeet is dat ook niet zo moeilijk. Deze is daar uitstekend geschikt voor. In deze tijd van het jaar is het er echt fris. Met nog net geen ijs op mijn blote kuiten ging het brouwen van start. In alle vroegte waren Giel en Stijn gestart met het schroten. Het was weer eens wat anders dan de zware jongens die wij de laatste tijd hebben gebrouwen. Het was bijvoorbeeld de helft van de mout die wij anders nodig hadden. Dus daardoor het schroten ging super snel. Nu helpt daar onze nieuwe schrootmachine ook fantastisch bij. Wij hebben net een automatische gekocht. Dat scheelt veel in herrie, tijd en moeite. “Met 1 druk op de knop is mijn bakkes gelijk blij!

Na het brouwen sleuren wij de bierbostel mee naar het dierenpark waar vrouw van de brouwer al jaren vrijwilliger is. Dat is, naast dat je bijna geen brouwafval hebt, echt ontzettend leuk. Wij gaan geregeld allemaal even kijken, want er zijn al ‘lente bokjes’ geboren! Geitjes zijn zo grappig. Ondertussen zie je al een beetje de karaktertjes ontwikkelen en wie de deugnieten zijn. Zodra de sneeuw weg is gaan ze lekker buiten springen en met elkaar rond racen.

Alle dieren zijn er altijd wild enthousiast van als wij met de bakken bij het park aankomen. Wij hopen natuurlijk dat de Bock liefhebbers net zo enthousiast staan te trappelen om onze Lente Bock 2021 te proberen.

 

Verwacht dat ze naar de slijter kunnen halverwege maart.

EBC 16 – EBU 29 – Alc vol 6,5%

Dit mag een fijne dorstlesser zijn. In de koeling een graad of 8 is prima. 

 

Water, Gerst, Tarwe, Boekweit, Hop, Citroengras, Suiker, Gist
(dit product bevat Gluten)

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.