LIMITED EDITIONS

No.10

RUSSIAN IMPERIAL STOUT – BARREL AGED VARIANTEN

No 10 Barrel Aged

EBC 378 – EBU 53 – Alc vol 12,3%

Een graad of 13 gekoeld is deze RIS echt op zijn koudst. Iets meer op temperatuur komen houd de smaak en geur mooi vol en rond.

 

Water, Gerst, Haver, Suiker, Hop, Gist
(dit product bevat Gluten)

Een Russian Imperial Stout is een bovengistend, zeer zwaar, zeer donker biertype met een sterk gebrande complexe geur en smaak en een sterk alcoholwarmende smaak.

Een diep donkere Russian Imperial Stout met koffie tonen, licht karamel. Het mondgevoel is plakkerig en sterk alcoholwarmend. Koolzuurgehalte is laag tot medium.

 

GERIJPT IN EIKENHOUTEN VATEN

 

LAPHROAIG WHISKY:

De meest rijk smaak en sensatie gevulde Schotse Whisky ter wereld. Hierdoor krijgt de stout een tikje vanille en een mooie turfsmaak in de afdronk.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

 

JACK DANIELS WHISKEY:

Kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken. Jack Daniel’s is, de oudste whiskey distilleerderij uit Tennessee Amerika. Door de unieke extra handeling na het stoken, namelijk fileren door een 3 meter dikke houtskoollaag, ontstaat de bekende zachtheid van deze Wiskey.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

 

BALVENIE WHISKY:

Gerijpt op een 12-jarig Balvenie vat. Een Schotse Wisky uit Speyside. Rijk en complex van smaak met vanille en eiken.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

 

KILCHOMAN WHISKY:

Het is een nieuwe distellerij sinds 124 jaar tijd. Opgericht in 2005. De eerste lichtings vaten zijn in 2019 vrijgekomen en daar is onze Np. 10 op gaan rijpen. zoet rokerig aroma, turfig en een lichte dropsmaak die uitstekend bij ons bierprofiel past.
Verwachte release: Eind Januari 2021

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

 

 

 

 

BUNNAHABHAIN WHISKY:

De Barrel zelf komt uit 1987, het is onduidelijk hoe lang de Whisky erin heeft gezeten. Er zitten smaak en aroma toetsen in die fruit, kruidig en honing hebben. Daarnaast is het een van de mild turfige Whiskys uit Islay.
Verwachte release: nog onbekend

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.