LIMITED EDITION

No.11

BARLEY WINE – BARREL AGED VARIATIES

No 11 Barrel Aged

EBC 57 – EBU 59 – Alc vol 11,3%

Een graad of 13 gekoeld is deze Barley Wine echt op zijn koudst. Iets meer op temperatuur komen houd de smaak en geur mooi vol en rond.

 

Water, Gerst, Suiker, Hop, Gist
(dit product bevat Gluten)

Een Barley Wine is een van oorsprong Engels biertype. Deze No.11 Barley Wine is koperkleurig. Subtiel, sierlijk en alcoholisch warm zijn steekwoorden die er zeker bij passen.

Een laag koolzuurgehalte en een hoog alcoholgehalte. Karameltoets en een licht kruidige afdronk van de tannine en rijping op een eiken houten vat.

GERIJPT IN EIKEN HOUTEN VATEN

 

MARTELL COGNAC:

Martell is een Cognac huis geworteld in 1715. Door de keuze in druiven, uit de wijngaard uit de regio Broderie, en de Eikenhouten vaten werd het resultaat één van een uitzonderlijk zacht en soepel Cognac.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

TAWNY PORT:

Het rood fruit van het Tawny Port geeft deze mooie subtiele, koperkleurige Barley Wine een iets pittig karakter.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

AGUARDENTE:

Het zoete van de Aguardente (Portugese brandewijn) maakt de Barley wine iets zoeter. Daarnaast blijft het mooi in balans door de Tannines (kruidigs) van het vat.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

BEN NEVIS ’72:

Gerijpt op de Schotse Whisky Ben Nevis uit ’72 . Wij weten niet precies hoe lang de Whisky erin heeft gezeten, maar het heeft een heerlijke aroma en smaakprofiel afgegeven. Hintjes van Rozijn en karamel in het subtiele van de Barley Wine combineren prachtig met het pittige van het Schotse karakter. 

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

TAMDHU:

Na 8 maanden in dit mooie eiken houten vat te hebben gezeten heeft deze Schotse Speyside whisky uit Knockandoo – Banffshire een mooi smaakprofiel van vanille, gekonfijt sinaasappel, kaneel en rozijntjes gegeven.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

DRU:

De Dru barrel is een collaboration tussen 3 verschillende distilleerderijen die elk een whiskey hebben gemaakt. En daar ieder een 3e van de barrel mee hebben gevuld. Glenrothes (Speyside), Highland Park (Highland) en Macallan (speyside) hebben deze samenwerking gedaan.

Het resultaat heeft ons bier o.a. aardse, vanille, gekonfijte fruit, butterscotch en citrus tonen meegegeven.

Een prachtig pallet aan smaken door de 9 maanden rijping op het vat.

ACTUELE DOPSCORE OP UNTAPPD

IK WORD OOK ROODBAARD VERKOOPPUNT.