Uncategorized

BIERBOEK II – Patrick Kroon

BIERBOEK
Patrick Kroon! Wie kent hem nog niet?
Als je naast speciaal bier drinken er ook graag over leest (over de brouwerijen en bijbehorende bieren), dan was je natuurlijk in je nopjes over het makkelijk geschreven Bierboek van Patrick (43).

“Als je een verstandelijke beperking hebt ben je zeker niet GEK!”

Dat bewijst Patrick met dit BierBoek dat voor IEDEREEN te begrijpen is en wat heel veel informatie geeft die we losstaand misschien in al die tientallen bierboeken kunnen vinden. Dit boek vertelt precies wat we willen weten!

Een jongeman met een verstandelijke beperking heeft zich maanden beziggehouden met het verzamelen van allerlei gegevens die te maken hebben met bier, de productie van bier en het drinken ervan. Dat heeft geresulteerd in dit Bierboek dat ook gemakkelijk gelezen zou moeten worden door mensen die net als de auteur behept zijn met andere verstandelijke gaven dan de gemiddelde mens. Hij kreeg al snel lokale en zelf nationale bekendheid met het uitbrengen van het bierboek in 2012. In 2015 kreeg hij zelfs de eervolle vermelding op de PINT stimuleringsprijs in Utrecht. Hij heeft er zo ook nog eens een goede doel mee gesteund. 

 

DEEL II
Een tijdje geleden begon het te kriebelen voor een deel II bij Patrick. Er zijn in een paar jaar tijd ontzettend veel nieuwe kleine brouwerijen ontstaan met mooie bieren. Genoeg om een nieuw boek te schrijven. Zo viel zijn oog op Gebroeders Roodbaard Brouwerij en benaderde hij ons voor een interview. Wij voelen ons zeer vereerd om in zijn nieuwe bierboek (deel II) opgenomen te worden met onze brouwerij. De verwachting is om het in 2019 uit te kunnen brengen.

Foto: Patrick Kroon

Je kunt als schrijver van een bierboek je hoofdstuk niet goed schrijven, over een brouwerij en de “bierbeleving” van verschillende bieren, als je ze niet hebt geproefd. Wij hebben dan ook een leuk pakketje met bieren (No 2 t/m No. 8 waren toen net uitgebracht) en hebbedingetjes opgestuurd naar Patrick en houden geregeld contact om de bierlijst en informatie van de brouwerij aan te vullen.

Op zijn Fanpage bierboek Patrick Kroon was te lezen:

“Hoi leden,

Op Woensdag 21 februari 2018, heb ik een leuk bierpakket gekregen van Brouwers. Gebroeders Roodbaard uit Steenbergen Noord-Brabant. En deze komen, met hun biertjes in Bierboek deel 2 te staan.” 

Hij vond het een leuk pakket om te ontvangen en was erg nieuwsgierig naar de verschillende bierstijlen. Al snel is er op diverse social media pagina’s te lezen dat hij is begonnen met proeven van onze bieren.

 

“Hoi leden,
Ben onder het genot van een Smoked Coffee Porter 7,7% van Brouwerij Gebroeders Roodbaard uit Steenbergen, Noord-Brabant. Ben ik begonnen aan hun hoofdstuk voor Bierboek deel 2, proost!”

Dit keer gaat het boek ook weer als aanvulling extra’s hebben. Zo komen er leuke recepten met bier en komen er ook hoofdstukken waarin hij uitlegt hoe je bier voor je hobby kunt brouwen.

Zijn gezondheid heeft even een tegenslag geleverd. Hij moest het een tijd erg rustig aan doen, voor hij zich weer kon richten op het afschrijven van hoofdstukken. We zullen dus nog even geduld moeten hebben op de uitkomst van dit ontzettend leuk initiatief. Ondertussen is hij alweer gestart en dat is o.a. te lezen in een leuk interview in De Maasroute.

“Patrick Kroon wij wensen jou succes en veel plezier met het schrijven van alle komende hoofdstukken.”

Natuurlijk zullen wij deze blog updaten zodra er nieuwe informatie en het boek gedrukt gaat worden om te weten waar u het kunt bestellen.

Related Posts

One thought on “BIERBOEK II – Patrick Kroon

  1. Wat een eer, om op jullie site komen te staan. Wow, wat een leuk stuk over mij dit had ik niet verwacht écht super gedaan !!!!. Succes met brouwen proost !

Geef een reactie