COLLABORATION, ETIKET

COLLAB BROEDERS EBONTREE EN LUX

Collab Tryeangular Tripel Rye IPA gebroeders Roodbaard, lux en Ebontree

3-KOPPIG TEAM ACHTER TRYEANGULAR

Martijn van Brouwerij Lux, Rien van Brouwerij Ebontree en Giel van Gebroeders Roodbaard Brouwerij zijn het 3-koppige team achter Tryeangular

Wij stonden met een aantal jaar geleden op een bierfestival. Het was er een heel weekend helemaal niet druk. Het is natuurlijk als brouwer zijnde erg jammer als je op zo’n festival staat met je hele hebben en houden. Er ontzettend veel zin in hebt om jouw mooie bieren te presenteren en er komt nagenoeg niemand. Nou kan je wel je spullen langzaam inpakken of een beetje op je telefoon staan niksen, maar wij hadden zo ook eens meer tijd om andere brouwers, hun brouwsels en stijl te leren kennen. En dat was toch gezellig!

Zo weten jullie inmiddels wel dat wij goede vrienden met Brouwerij Ebontree zijn geworden. Dat was dus ook daar op dat festival ontstaan. Een mooie bosvruchtenstout en een Sour met Mango en Passievruchten is dus indirect resultaat van dat bewuste weekend. Maar dat was dus niet het enige leuke contact die wij hebben opgedaan op dit vruchtbare festival. Zo was daar ook Martijn, met zijn mooie bieren, van brouwerij Lux uit Eindhoven. Hierop volgde nog wat andere festivals waar wij samen met Ebontree en Lux stonden ingedeeld en zijn toen gaan praten over een collaboration met onze 3 brouwerijen.

 

“Laten wij drie samen een collaboration maken!”
“Ja! Met Rogge natuurlijk!”; zei Rien.
“Dat moet dan  Tripel Rye worden!”
“Een met héél véél hop!”; zei Martijn.
“Dat moet dan een Tripel Rye IPA worden!”
En zo geschiedde.. Bier en (stoppel)baard blijft verbroederen!

HET PLAN

Rien brouwt graag met Rogge in zijn recepten. Daar is niks mis mee, sterker nog wij vinden dat ook erg lekker. Nu grappen wij daar onderling altijd een beetje over en zo dus ook toen er geopperd werd wat voor bier dat dan moest worden. “Een met Rogge natuurlijk!”; klonk er direct. Daarom zijn wij op een Tripel Rye IPA gekomen waarbij wij héél véél hop uit 3 verschillende continenten uitzochten. 1 uit Slovenië, 1 uit Amerika en 1 uit Nieuw-Zeeland. En heel toevallig, alsof het zo moest zijn bleken de 3 moutsoorten die wij uitgekozen hadden ook uit 3 verschillende landen te komen.

Tot nu toe hebben wij alle collaborations met Rien samen in onze Steenbergs Brouwerij gebrouwen, maar deze oplage zou veel groter worden. Het is ook behoorlijk krap in onze brouwerij om daar met zijn drieën achter de pannen en potten te staan, dus er moest uitgeweken worden. Zo brouwt Rien vaker in Weert bij de Brouwschuur . Een prachtig oud industrieel gebouw uit 1912. Een voormalige ijzergieterij omgebouwd tot brouwerij van de stadsbrouwers van Weert. Een flinke reis vanaf het westen, maar zeker de moeite waard. Een brouwdag werd daar snel ingepland.

BROUWEN

De brouwschuur in Weert

Kijkje in de brouwketel

22 mei 2019 gingen Rien en Giel erg vroeg op pad. Gezellig carpoolen, want het is dan ook een eindje van het westen naar Weert. Martijn kwam er vanaf Eindhoven bij. Eindelijk aangekomen konden wij de benen even lekker strekken en het mooie gebouw aanschouwen. Wij vinden de gevel er al ontzettend tof uitzien.

Na een korte rondleiding gingen wij dan van start met onze Tripel Rye IPA. Een mooi zonnetje kwam door en ook met onze humeuren zat het wel snor. Lekker gezellig als brouwers onder elkaar een mooie start gemaakt. Alleen liep het met het filteren niet zo soepel. Dat was wel even hard doorwerken en geduld hebben. Dat kwam door de hoeveelheid Rogge in het recept. “Bedankt, Rien! Goed idee zoveel Rogge, Rien!”; grappen wij. Rogge kan wat gaan klonteren en verstoppen en dat loopt niet altijd fijn door de filter. Wij waren dus véél later klaar dan de bedoeling was.

17 juni 2019 mochten wij weer de reis naar Weert maken om te gaan bottelen en afvullen op fust. Ondertussen had de vaste ontwerper van brouwerij Lux een mooi etiket ontworpen en de naam TryAngular verzonnen. Zo konden wij allemaal gelijk een deel van het bier meenemen voor de aanlevering aan slijterijen en festivals. Het bijzondere aan dit mooie bier is dat terwijl het nog niet gebotteld was de reserveringen al zo groot waren dat het bier bijna helemaal uitverkocht was. “Mocht je het tegen komen, twijfel en wacht dan niet!”

LANCERING

https://www.facebook.com/Ebontree/videos/351442035563435/

Video met dank aan Brouwerij Ebontree.

Related Posts

Geef een reactie