BARREL AGED, CROWDFUND, ETIKET

No. 11 Barrel Aged crowdfund

Na het succesvol No. 10 Laphroaig Barrel Aged verhaal, wilde wij wederom een mooi vat aanschaffen voor een ander bier. Dit keer in de vorm van een kleine crowdfund. Voor de inleg zouden zij dan 3 mooie bieren in een cadeaubox ontvangen. Om een beetje te peilen vroegen wij onder de radar aan fans van het eerste uur:

 

“Hoe klinkt een mooie Barley Wine gerijpt op een Martell Cognac houten vat?”
“Shut up.. and take my money!”

 

Dat idee werd zo ontzettend enthousiast ontvangen dat wij binnen een paar dagen onze target al haalde. Wij konden een vat bestellen en het recept verder uit te werken. Het zou een mooie koperkleurige Barley Wine worden met de subtiele smaak van de Cognac.

 

BROUWEN

Wij brouwde een dubbele batch om het vat mee te vullen. Een mooie lange brouwdag voor onze brouwer, maar een waar hij met plezier en vol passie aan heeft gewerkt. En dat heeft zeer zeker zijn vruchten afgeworpen. “Dat gaat een prachtig bier worden!”; zei de brouwer met een dikke glimlach op zijn gezicht. En toen was het geduldig wachten tot de rijping goed was. Tussendoor hebben wij getest of het al zover was en konden wij de kleur en subtiele cognac smaak al proeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CADEAUVERPAKKING

Ondertussen bedachten wij hoe de 3 bieren moesten gaan verpakken. Dat moest natuurlijk wel een cadeautje worden. Hiervoor vonden wij mooie, stevige kartonnen doosjes met een kijkvenster. Het was even uitvogelen hoe ze nu precies gevouwen moesten worden, maar toen de slag te pakken was ging dat heel makkelijk. Aan de buitenkant wilde wij wel iets herkenbaars.  Wij bestelde een grote, robuuste stempel. En zo kon ons logo er mooi op gestempeld worden.

Om het geheel compleet te maken werd er een bedankbriefje bij gestopt.

 

Toen alle pakketjes ingepakt waren, was het tijd om ze zo snel mogelijk af te leveren bij alle crowfund deelnemers, zodat zij de primeur bleven houden. De meeste die in de buurt woonde konden wij op dezelfde avond verrassen om het pakketje te overhandigen.

No. 11 zou namelijk vlak daarna meegenomen worden naar het eerst volgende festival.

“Ontzettend gaaf!”; zei de één. “Als ik dit wist, had ik wel twee keer meegedaan!”; zei een ander.

 

 

Al met al een zeer geslaagde crowdfund-actie en houd ons in de gaten, want het zal zeker de laatste niet zijn.

Related Posts

Geef een reactie