RECEPT MET BEENHAM EN NO. 6

Stoofschotels, suddervlees en marinades. Ontzettend leuke gerechten om bier in te verwerken. Onze No. 6 Amerikaanse IPA heeft kardemom in het bier en laat dat nou heerlijk combineren met o.a. varkensvlees.

Speciaal voor jullie een homemade recept. Het is niet afgewogen, want dat doet ze zelden in de keuken. Maar met een ruwe schatting kan je er al mee aan de slag en het eigen maken.

De avond van te voren (kan ook in de ochtend) gaat de beenham al in de marinade.
Geregeld even keren en een paar lepels overgieten in de marinade. Wij bewaren het vlees dan natuurlijk in de koelkast.
INGREDIËNTEN:
Scheut olijfolie
1/2 Thlpl gemberpoeder
1/2 Thlpl chilipoeder
Gemalen peper en zout naar smaak
2 à 3 eetlepels honing
1 flesje American IPA met kardemom
1 à 2 theelepels citroenthijm
BEREIDING:
Roer alle ingrediënten door elkaar voor je de IPA erbij schenkt in een grote kom.
Schenk No. 6 in een klein proefglaasje en de rest in de kom. Voorzichtig doorroeren tot alles is opgelost.
De beenham kan erbij om erin te marineren. Zet hem afgedekt in de koeling en keer hem in de tussentijd een paar keer zodat de marinade overal kan intrekken.

 

Het beenhammetje kan rondom aangebraden worden in een hete bakpan met wat bakboter. Wij vinden het lekker om bijvoorbeeld 2 rode uien in grove stukken gesneden erbij aan te fruiten.
Afblussen met wat heet water, met de de deksel erop lekker laten garen.
Het ruikt ontzettend lekker in de keuken en je kunt nu je proefglaasje lekker nuttigen.

 

Als het vlees gaar is kan je het even laten rusten in wat aluminiumfolie. De jus liet ik in de tussentijd nog wat pruttelen met de rode ui en dikt zo verder in.
Daarna het vlees aangesneden op een plank en smullen maar.
 Smakelijk!
Geen reactie's

Geef een reactie